Цветя и Растения, отглеждане, грижа, проблеми, въпроси, болести


EdelweissBG.com

Доставка на цветя, букети и подаръци в цяла България

Форум за цветя, букети, аранжировки. Отглеждане и грижи за цветята.
Дата и час: Сря 03 Юни, 2020 7:36

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Правила на форума


Моля спазвайте правилата и условията за ползване и публикуване във форума.Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Кое цвете управлява съдбата ти?
МнениеПубликувано на: Вто 28 Април, 2009 12:06 
Offline
Цветар ученик
Аватар

Регистриран на: Пон 30 Март, 2009 12:12
Мнения: 57
Знаеш ли, кое цвете управлява съдбата ти?
Разкрива го рожденната ти дата!
Скромно или пищно, полско или екзотично,
Цветето на Живота Ти
винаги трябва да бъде около Теб!
Копие на твоя характер, нагласи и реакции,
то ще събира и ще те зарежда с благотворна енергия.

Сега разгледай списъка долу
и намери твоята дата на раждане -
така ще разбереш кое е Твоето Цвете:


1-10 януари ~ Жълт кантарион
11-20 януари ~ Магарешки бодил
21-31 януари ~ Имортела
1-10 февруари ~ Имел
11-19 февруари ~ Беладона
20-28 февруари ~ Мимоза
1-10 март ~ Мак
11-20 март ~ Лилия
21-31 март ~ Напръстник
1-20 април ~ Магнолия
21-30 април ~ Далия
1-10 май ~ Момина сълза
11-21 май ~ Тученица
22-31 май ~ Лайка
1-11 юни ~ Камбанка
12-21 юни ~ Маргаритка
22 юни – 1 юли ~ Лале
2-12 юли ~ Водна лилия
13-23 юли ~ Теменужка
24 юли-2 август ~ Шипка
3-12 август ~ Слънчоглед
13-23 август ~ Роза
24 август – 2 септември ~ Делфиниум
3-11 септември ~ Карамфил
12-22 септември ~ Астра
23 септември – 3 октомври ~ Калуна
4-13 октомври ~ Камелия
14-23 октомври ~ Люляк
24 октомври – 2 ноември ~ Фрезия
3-12 ноември ~ Орхидея
13-22 ноември ~ Божур
23 ноември – 2 декември ~ Гладиола
3-12 декември ~ Глухарче
13-22 декември ~ Лотос
23-31 декември ~ ЕделвайсА ето го и значениетона всяко цвете:


Жълт кантарион (1-10 януари) – Загадъчно цвете. Символизира топлината на лятото. Расте по планински ливади. Придава на характерна тайнственост, която лесно може да се обясни. Причината за затвореността може да е обичайна стеснителност. Родените под този знак упорито се стремят да постигнат целите си.


Магарешки бодил (11-20 януари) – Никой не му обръща внимание; затова като се суети постоянно “привлича огъня”. Измисля си непосилни занятия, от които лесно се отказва. Това поведение дезориентира околните и те невинаги могат да открият основната черта на бодила – добротата. Той е прекрасен приятел и стопанин. Изпълнителен работник.


Имортела (21-31 януари) – Скромен човек, но следи внимателно модата. Често става обект на завист заради елегантността си. Има достатъчно енергия, за да се пребори с всички трудности и бляскаво да победи недоброжелателите си.


Имел (1-10 февруари) – Жената се отличава с любопитство и лекота на поведението. “Рисков” характер, способен да очарова и най-непристъпния мъж. Мъжете родени под знака е добре да се занимават със спорт – културизъм, карате, тенис, за да могат да се ползват с популярност сред нежния пол.


Беладона (11-19 февруари)
– Жената е красива и скромна. Не се опитвайте да я покорите от пръв поглед. Има сили и енергия, за да даде отпор. Може би ще успеете след втория опит. Мъжете често не са красавци, но работят неуморно и успяват да получават това, което искат.


Мимоза (20-28 февруари) – Родените под този знак са сходни с цветето. Отличават се с повишена чувствителност. Преживяват много болезнено недооценяването в работата. Началници, не претоварвайте мимозата! Тя е свикнала да жертва себе си, за да извърши поставената задача и да заслужи поощрение като пренебрегва отпуска и болнични.


Мак (1-10 март) – Красотата на това цвете омайва като опиум. Лесно се попада в мрежите му, но трудно се излиза. Пътят му обаче е осеян с тръни. Само ако вярва в своите сили, Макът може да постигне успех. Да не набляга на месните блюда и да не забравя, че зеленчуците са източник на витамини и добро настроение.


Лилия (11-20 март) – Незаменимо очарование. Изтънчена натура. Лунно цвете. Тайна, която се разгадава само при пълнолуние. Маскарад, лъжи, флирт... Не се съобразява с нищо и умеят да бъдат щастливи.


Напръстник (21-31 март) – За разлика от цветето родените под този знак се отличават с решителност. Главата им работи като компютър – бързо и точно. Намират правилния изход и от най-обърканата ситуация. Рядко правят грешки. Само нервите им понякога могат да не издържат.


Магнолия (1-20 април) – Тя е великодушна. Щедра, обича да гуляе. Тази широта на душата често дразни околните, които очакват конкретна помощ от нея.


Далия (21-30 април) – Разкошната Далия трябва винаги да се придържа към златната среда. Максимализмът често й пречи да достигне до желаната цел. Далиите трябва по-прецизно да премислят и да разпределят своите сили. Да не разчитат изцяло на късмета. Това се отнася и за личния им живот.


Момина сълза (1-10 май) – Щедро, открито сърце. Може да бъде откъсната от хербарии или от любител на тънък аромат. Жената има нужда от надежден защитник, например от мъж Магарешки бодил. В службата прекаленото усърдие действа на нервите на началника.


Тученица (11-21 май) – Недоверчиви, предпазливи, винаги готови за измама – дори на любимия човек. С тях е трудно вкъщи, в службата и особено в любовта. Тученицата трябва да се пази.


Лайка (22-31 май) – Трудно е да ги разбереш, независимо, че примамват към себе си. Имат привлекателна външност, в службата обаче се стараят да злепоставят съперника заради кариера или от “интерес към спорта”. Лайко, не забивай нож в гърба на другаря си!


Камбанка (1-11 юни) – Консервативни. Всяка промяна ги плаши, понякога ги хвърля в отчаяние. Спасението за тях е в доброто семейство и приличния дом. Ако тръгнат в командировка, да пътуват с влак. В никакъв случай да не летят със самолет.


Маргаритка (12-21 юни) – Не се отличават с романтизъм и смелост. Тихи, домоседи, предпазливи, наблюдателни. Най-често се участват в събитията като “странични наблюдатели”, но постигат своето.


Лале (22 юни – 1 юли) – Мъжът е донжуан. Постига всичко с лекота. Жената е енергична, с високо мнение за себе си. Нужни са много сили и старание, за да ви забележи. Мъжете с жени Лале по принцип са нещастни.


Водна лилия (2-12 юли) – Вода, земя и въздух. Изобщо разнообразни натури, които като Лотоса се чувстват добре в няколко стихии. Лесно преодоляват малките препятствия по пътя си.


Теменужка (13-23 юли) – Привлича всеобщото внимание. Обича да се крие в сянка, но винаги е готова да излезе на слънце и да вземе това, което й се полага. А после се дръжте!


Шипка (24 юли-2 август) – Боде. С голи ръце няма да я вземете. Ако посегнете, ще се задействат бодлите, за да я защитят. Но без нея не може.


Слънчоглед (3-12 август) – Намерил своето място под слънцето. Успехите не го заслепяват, не го спират конфликтите. Движи се напред (а може би в кръг) в зависимост от слънцето.


Роза (13-23 август) – Кралица на цветята. Предизвиква завист. Срещу нея се плетат интриги, стремят се да я изместят от законното място. Тя е непристъпна. Сложно е постоянно да показва недосегаемост. Да се грижи за здравето си и да не се преуморява.


Делфиниум (24 август – 2 септември) – Аскет. Не е взискателен към себе си, а към околните. За съжаление родените под знака на делфиниума често стават изкупителна жертва. Трябва да умеят да дават отпор на недоброжелателите.


Карамфил (3-11 септември) – Много прями, което съвсем не се харесва на околните. Но те държат на своето, дори силата да не е на тяхна страна. Важното е да отстояват истината.


Астра (12-22 септември) – Подобно на звезди в нощта разсейват мрака с весел нрав. Но това не е лекомислено веселие, а осъзнато поведение. Затова ги ценят и подчинени, и началници.


Калуна (23 септември – 3 октомври) – Родените под знака са изискани. Те са незаменими и универсални експерти. Знаят цената на златните си ръце. Добри приятели. В беда няма да ви изоставят.


Камелия (4-13 октомври) – Приятна външност. Изтънченни и независими. С детинско поведение и артистични данни.


Люляк (14-23 октомври) – Символ на свежест, младост и разцвет. Старателни и целеустремени. С удоволствие помагат на другите. Не обръщат внимание на хитрите и ловки хватки на колегите от службата.


Фрезия (24 октомври – 2 ноември) – Безстрашни, настойчиви, упорити, което понякога им вреди. Предизвикват симпатия, благодарение на която се издигат в службата. Трябва да са по-дипломатични и да не се преуморяват.


Орхидея (3-12 ноември) – Отличават се с тайнственост и загадъчност. Мнителността им често води до конфликти с колегите и началника. Но с търпение и труд всичко се постига.


Божур (13-22 ноември) – Да не се боят за здравето си. Леко понасят натоварване, но при разумни почивки. Да са по-сдържани и по-малко да споделят своите планове.


Гладиола (23 ноември –2 декември) – Родените под този знак не се отличават с особен талант, но са много изпълнителни и трудолюбиви. Под умело ръководство могат да постигнат високи резултати. Не обичат да се хвалят.


Глухарче (3-12 декември)
– Символ за топлина. Обичат свежестта, полъха на вятъра. Не могат без вниманието на околните. Тяхната екстравагантност понякога минава границите на добрия вкус и обществените норми. Ако ги критикуват в работата, могат да се защитят с реални резултати.


Лотос (13-22 декември) – Символ на чистота. Екзотични, нестандартни в мислите и поведението. Да са по-гъвкави в отношенията с хората.


Еделвайс (23-31 декември) – Родените под този знак са добри и надеждни приятели. Спокойни по темперамент. Във вихъра на събитията никога не губят търпение.

http://www.jenite.net/


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кое цвете управлява съдбата ти?
МнениеПубликувано на: Вто 28 Април, 2009 20:21 
Offline
Admin
Аватар

Регистриран на: Съб 22 Септември, 2007 0:03
Мнения: 252
Местоположение: USA
Ау супер! (clap) Браво Валмира, имахме нужда :) (sun) (f)

_________________
Цветя, луксозни букети, подаръци, булчински букети, златни бижута, саксийни цветя и саксийни растения и доставки в цяла България.

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кое цвете управлява съдбата ти?
МнениеПубликувано на: Сря 29 Април, 2009 0:17 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: Пет 22 Август, 2008 14:49
Мнения: 168
Местоположение: София
За мен - "Астра (12-22 септември) – Подобно на звезди в нощта разсейват мрака с весел нрав. Но това не е лекомислено веселие, а осъзнато поведение. Затова ги ценят и подчинени, и началници."
(happy) (happy) (happy)

_________________
Изображение
20+ или крeхко агнешко
Цветята на Хрус ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кое цвете управлява съдбата ти?
МнениеПубликувано на: Сря 29 Април, 2009 13:04 
Offline
Цветар ученик
Аватар

Регистриран на: Пон 30 Март, 2009 12:12
Мнения: 57
EdelweissBG написа:
Ау супер! (clap) Браво Валмира, имахме нужда :) (sun) (f)


Благодаря, @EdelweissBG :)

Поздравления @hrus_hrus, ти си истински ценно цвете, съдейки по описанието (f)

Аз нали съм си раче и тук ме тегли към водата, на мен се падна Водна лилия, между другото страшно харесвам това цвете (inlove)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кое цвете управлява съдбата ти?
МнениеПубликувано на: Сря 29 Април, 2009 22:44 
Offline
Admin
Аватар

Регистриран на: Съб 22 Септември, 2007 0:03
Мнения: 252
Местоположение: USA
Мой ред е май, ама като чета....

Магарешки бодил (11-20 януари) – Никой не му обръща внимание; затова като се суети постоянно “привлича огъня”. Измисля си непосилни занятия, от които лесно се отказва. Това поведение дезориентира околните и те невинаги могат да открият основната черта на бодила – добротата. Той е прекрасен приятел и стопанин. Изпълнителен работник. (rofl)

_________________
Цветя, луксозни букети, подаръци, булчински букети, златни бижута, саксийни цветя и саксийни растения и доставки в цяла България.

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кое цвете управлява съдбата ти?
МнениеПубликувано на: Чет 30 Април, 2009 12:00 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: Пет 22 Август, 2008 14:49
Мнения: 168
Местоположение: София
EdelweissBG написа:
Мой ред е май, ама като чета....

Магарешки бодил (11-20 януари) – Никой не му обръща внимание; затова като се суети постоянно “привлича огъня”. Измисля си непосилни занятия, от които лесно се отказва. Това поведение дезориентира околните и те невинаги могат да открият основната черта на бодила – добротата. Той е прекрасен приятел и стопанин. Изпълнителен работник. (rofl)
Това показваш във форума, за което те поздравявам. (handshake) (hug)

_________________
Изображение
20+ или крeхко агнешко
Цветята на Хрус ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кое цвете управлява съдбата ти?
МнениеПубликувано на: Пет 01 Май, 2009 12:47 
Offline
Admin
Аватар

Регистриран на: Съб 22 Септември, 2007 0:03
Мнения: 252
Местоположение: USA
Благодаря Хрусчи (hug) (f) (sun) (bow)

_________________
Цветя, луксозни букети, подаръци, булчински букети, златни бижута, саксийни цветя и саксийни растения и доставки в цяла България.

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron
Copyright EdelweissBG © 1999, 2008 EdelweissBG.com